logotype

Cikkek

A PROJEKT

Az MMLT (Montessori Módszer a nyelvoktatásban), egy az Európai Bizottság Élethosszig Tartó Tanulás Programja (Key Activity 2: Nyelvek) által támogatott projekt, melynek célja, hogy átültesse a Montessori oktatási módszert a 20 év feletti felnőttek nyelvoktatásába, amely már bebizonyította, hogy  a 16 év alatti gyermekeknél nagyon sikeres és hatékony. Ez a módszer nagyon eredményesen foglalkozik az oktatási módszerek személyre szabásával és a tanulói blokkok figyelembevételével.

A nyelvtanárok gyakran találkoznak ugyanazokkal a problémákkal, főként a felnőtteknél (vagy a 20 év feletti egyetemi/főiskolai hallgatóknál). Ilyen problémák például, hogy a felnőttek elutasítják az új nyelvek tanulását, vagy a tanulók korán kilépnek a csoportból, és gyakran az is előfordul, hogy időhiányra vagy arra hivatkoznak, hogy az ő korukban, már sokkal nehezebb a nyelvtanulás. Ez főként annak köszönhető, hogy elavult módszerekkel állnak a nyelvoktatáshoz, nem fordítanak kellő figyelmet a pszichológiai blokkokra és az egyéni tanulási időigényre.

 

 

A projekt várhatóan több területre is nagy hatással lesz: a felnőttek idegennyelv oktatására új, innovatív módszertant fejleszt; a tanmeneteket egyedi és modern korszerűsítésekkel gazdagítja; elősegíti a tanulók között a bevált módszerek cseréjét és sikeresebben motiválja a tanulókat céljaik elérésében (egy idegennyelv megtanulásában)   

FaLang translation system by Faboba